Intervjuer

Linnéa Brodén, projektledare för Systemvetardagen 2018, berättar:

“Jag studerar andra året på marknadskommunikation och IT. Jag valde att söka rollen som projektledare för Systemvetardagen då jag framförallt såg det som en rolig utmaning och ett komplement till studierna. Jag var med och arbetade med mässan 2017 och hade många idéer på hur man kunde göra mässan ännu lite bättre, så varför inte sätta dom idéerna till praktik?

Min vision med Systemvetardagen är att vi ska utveckla mässan från något som bara pågår i NOD mellan 10-16 den 7 mars. Detta försöker vi i år praktisera genom att lansera vår virtuella mässa genom Graduateland vilket möjliggör för både företag och student komma mer förberedd till mässan än man tidigare kunnat. Jag tror att genom att utveckla idéen om mässan kommer vi bli ännu mer attraktiva både för studenter och företag.

I år har vi även en mycket engagerad och idérik grupp som arbetar med mässan som kommer ta mässan till en ny nivå vilket jag tror alla företag och studenter kommer märka av. Jag ser fram emot att se massvis med kontakter knytas mellan studenter och företag på mässan!”

 

 

HiQ berättar:

Hur vi valde systemvetardagen:
“Vi har ett gäng anställda som har en DSV-utbildning och vi har märkt att det är en väldigt bra grund som det är lätt att bygga vidare på för oss. Vi är såklart med på SVD för att hitta fler blivande HiQare!”

Vår upplevelse:
“En lyckad arbetsmarknadsdag beror lika mycket på arrangemanget som på studenterna som besöker den. Förra året skulle vi ge högsta betyg till båda dessa! Det var en väldigt personlig, professionell och väl genomtänkt dag och alla studenter vi pratade med var härligt snackiga, pålästa och nyfikna.”

Vad vi söker hos en student:
Vi letar efter dubbelnördar! Dvs personer som är tekniknördar men som även gillar att nörda ner sig i andra saker… musik, brädspel, fågelskådning eller konstsim kanske?

 

Polisen, Sverige, berättar:

“Vi valde systemvetardagen eftersom vi har ett stort behov av att rekrytera systemvetare till vår it-avdelning.

Systemvetardagen är en mycket bra arrangerad mässa där vi fått kontakt med flera studenter som gjort praktik hos oss och där vi också hittat nya förmågor att rekrytera både som sommarjobbare, timanställda och tillsvidareanställda efter avslutad examen.

Vi söker systemvetare med driv för olika områden inom systemutveckling, förvaltning och drift av en stor och komplex it-organisation.”

 

FRA berättar:

Hur kommer det sig att ni valde Systemvetardagen?
“I år är det tredje gången som vi deltar på Systemvetardagen. Vi har valt att delta i år igen för att vi ser det som ett bra forum att träffa duktiga och nyfikna studenter. Det ger oss också en bra möjlighet att berätta mer om FRA som arbetsgivare och vad man kan arbeta med hos oss.”

Berätta kort om er upplevelse av Systemvetardagen.
“För oss har Systemvetardagen varit en intensiv men rolig dag där vi har haft många besökare i vår monter, vilket vi såklart tycker är jättekul. Under mässan har vi träffat flertalet studenter som har visat på stort intresse för utställarna och viljan att skapa sig en uppfattning om vilka typer av organisationer som kan vara potentiella arbetsgivare efter examen. De som har besökt vår monter och fått höra mer om FRA har uppgett att det som lockar mest med en anställning hos oss är att vi verkligen inte är som andra arbetsgivare! Att få jobba i en hemlig verksamhet med unika uppgifter som har ett högre syfte. Vi har också uppskattat möjligheten att få mingla med studenterna efter mässan, det inbjuder ofta till lite längre intressanta samtal och vi ser det som ett tillfälle att svara på än fler frågor.”

Vad söker ni hos en student?
“I och med att vårt uppdrag kräver att vi hela tiden befinner oss i teknikens framkant kräver det medarbetare som inte bara har kompetensen utan även ett genuint intresse för IT- och teknikfrågor. Du får gärna vara en person som är ambitiös, nyfiken och drivs av både professionell och personlig utveckling.”